Pristagare 2016

Idrottsstipendium Ungdom – Wilma Persson

”Hon har oförtrutet kämpat mot högre mål i sin idrottsutövning, trots begränsade möjligheter i form av ensamma träningstimmar, långa resor till både träningar och tävlingar med jämnåriga kompisar samt brister i hemmaanläggningen. Trots det har hon uppnått fina tävlingsresultat och pallplatser i konståkning där hon bland annat tagit 1:a plats i Lkf-trofén i Linköping och Delfin Cup i Luleå. Sammantaget är hon en mycket god förebild för vår idrottsungdom i kommunen.”

Pristagare: Wilma Persson, Malmbergets AIF konståkning, prisutdelare:Service och tekniknämndens ordförande Britt-Marie Viklund

Årets Handlare – Agneta Björk

”Företaget har under lång tid, med mycket stor kunskap i sin bransch, visat att personlig service och rådgivning är viktig i konkurrensen om kunderna, och de har även visat ett stort engagemang för utvecklingen av Gällivares handel.”

Pristagare: Agneta Björk, Hälsokraft prisutdelare: Maria Mellin och Mirva Rahko, Gällivare Handel

Expandums GEE-stipendie – Maria Sätterqvist

”GEE-stipendiaten är en person som genom ett stort engagemang inom sitt område arbetat på ett företagsamt sätt och med en inre drivkraft främjat företagandet och företagens arbete i Gällivare kommun. Stipendiaten prisas dels för sitt osjälviska och evigt engagerade arbete som projektledare för att fylla på Gällivare med arbetskraft och få dem att trivas och stanna kvar i kommunen, dels för sitt engagemang för en hållbar, bättre och rättvisare värld.”

Pristagare: Maria Sätterqvist, mottagare Lars Jussi och Susanne Köhler, GSK Brottning, prisutdelare: Sven-Eric Svensson, styrelseordförande Expandum

LKAB-priset – Kirsten Hallman-Pettersson, Adviva Hälsocentral

”Hon har framgångsrikt arbetat i ledande befattningar inom Norrbottens Läns Landsting, Gällivare kommun och LKAB samt drivit eget konsultföretag. Genom sin varierande yrkesverksamhet har hon skaffat sig unika erfarenheter av ledarskap i både stora och små organisationer.Idag är hon Gällivares största privata kvinnliga arbetsgivare, hon har byggt upp företaget från noll anställda 2011 till idag 37 anställda. Efter några tuffa uppstartsår har nu företaget en balanserad omsättning.”

Pristagare: Kirsten Hallman-Pettersson, Adviva Hälsocentral, prisutdelare: Maritha Mossberg, LKAB

Hellnerstipendiet – Jenny Larsson

”Hon är en målmedveten skidåkare som tävlar för Gellivare skidallians. En ”coming lady” som denna säsong skiftar spår från junior till senior, med siktet klart inställt mot elitnivå. En ambitiös och värdig mottagare av årets stipendium, som en sporre för den tuffa resan att nå sina drömmars mål.”

Pristagare: Jenny Larsson, Gällivare Skidallians, priset mottogs av pappa Hans Larsson, prisutdelare: Marcus Hellner

Mångfald- och Jämställdhets-stipendium – nätverket Ett Gällivare för alla

”2016 års mångfalds- och jämställdhetsstipendium går till ett gäng uthålliga eldsjälar som, på många olika sätt, målmedvetet arbetar ideellt för att främja utvecklingen av samhällets mångfald och jämställdhet. De samverkar, tänker nytt och gör saker som syns. De är lysande förebilder och står upp för sitt namn, Ett Gällivare för alla.”

Pristagare: nätverket Ett Gällivare för alla, priset mottogs av Annika, Vinje och Pernilla, prisutdelare: Henrik Ölverbo, ledamot Kommunstyrelsen

Årets förebild – Erik Larsson, Tenab

”En driftig företagare med förmåga att anpassa sin verksamhet efter rådande efterfrågan. Han vågar satsa och växa i en intensiv bransch – ett föredöme som visar att det är möjligt för unga och ambitiösa entreprenörer att lyckas.”

Pristagare: Erik Larsson, Tenab, prisutdelare: Fredrik Åström, Norrbottens Media

Sparbanken Nord-priset – Visit Gellivare Lapland

”Genom Framtidsbanken i Sparbanken Nord vill vi stödja och främja utvecklingen i Gällivare på många plan och områden. Ett av dessa områden är den så viktiga besöks- och turistnäringen i Gällivare kommun. Det är ett av många ben som behövs för att vi alla ska ha ett väl fungerande samhälle. Vi vill nu ge de starka förkämparna för besöksnäring vårt stöd. De har med väldigt stort och engagerat arbete nått ut till många besökare och turister med målet att berätta hur fantastiskt Gällivare med omnejd är!”

Pristagare: Visit Gellivare Lapland, priset mottogs av Eva och Emma, prisutdelare: Hans Heikki, Sparbanken Nord

Idrottsstipendie Ledare – Mårten Isaksson, OK Sarven

”Hans mångåriga ledargärning präglas av stort engagemang och kunnande, där individanpassade träningar hjälper föreningens ungdomar att utvecklas utifrån deras egna förutsättningar och befintliga nivå. Kombinationen uppmärksamhet, noggrannhet och lyhördhet leder till ökat självförtroende hos barnen och gör honom till en stor förebild i sin ledargärning.”

Pristagare: Mårten Isaksson, OK Sarven, prisutdelare:Service och tekniknämndens ordförande Britt-Marie Viklund

Boliden-priset– Tiina Ravelin, Holy Heart.

”För ett aktivt och utvecklande arbete med hälsa och välbefinnande som erbjuder ett närvarande andningshål i livet. En verksamhet som väcker energi hos människor i när och fjärran. Med rötterna i Gällivare bedrivs bland annat retreats, övningar och kurser med världen som arbetsplats. Personen bedriver verksamheten med stort hjärta och har etablerar sig som ett namn i den lokala, nationella och internationella växande Yogavärlden.”

Pristagare: Tiina Ravelin, Holy Heart, prisutdelare: Per Landström, Boliden Aitik

Kulturstipendium vuxen– Gellivare Sockens hembygdsförening,

”Årets Kulturstipendiater prisas för deras idoga arbete med att samla, vårda, bevara och visa upp historiska föremål. De vårdar, bevarar och restaurerar kulturbyggnader som är viktiga kulturella mötesplatser för kommunens invånare och turister. Vårt kulturarv och våra traditioner blir levande genom alla de arrangemang som föreningen årligen anordnar.”

Pristagare: Gellivare Sockens hembygdsförening, priset mottogs av Ann-Helen, Sonja och Mikael, prisutdelare: BoUK-nämndens ordförande Eva Alriksson

Årets Företagare – Peter Aasa

”Att våga och att satsa är grundstenar i företagande. Vår vinnare har satsat stort. Det visar på framtidstro och skapar arbetstillfällen. Han har också gett Gällivare ett landmärke vi alla kan var stolta över.”

Pristagare: Peter Aasa, prisutdelare: Mikael Lundman, ordförande Företagarna i Gällivare

 

Gästerna eskorterades av våra vackra, glada och duktiga värdinnor

Här är några av alla de som jobbat med planering och genomförande av GällivareGalan 2016, Mats Hillblom, imega film, Jerry Gundmalm, Expandum, Pia Nyberg Nilsson, imega promotion, Jerker Johansson, Gällivare kommun, kulturen, Kjell-Åke Johansson, Expandum.

Vi säger tack för i år – vi ses på nästa Gällivaregala i februari 2017!