Pristagare 2017

Mangfalds_&_jamstalldhetsstipendium_foto_Imega_promotion

Mångfalds- och jämställdhetsstipendiet – Holmgrens Truck Motor

”Det här företaget, med sin Vd i spetsen har förstått vikten av att jobba för en god företagskultur där alla känner sig välkomna, uppskattade och respekterade oavsett bakgrund. De har aktivt börjat jobba med frågor som värdegrund, personliga värderingar, gruppnormer och fördomar genom att bland annat avsätta tid för utbildning för sin personal. Att se styrkan i varandras olikheter skapar förståelse, god psykosocial arbetsmiljö och ger även möjlighet att rekrytera och behålla medarbetare – något som HTM har förstått. Genom att börja lyfta dessa frågor är de ett gott föredöme och föregångare i sin bransch vilket gör de till värdiga vinnare av 2017 års mångfald- och jämställdhetsstipendie.”

Pristagare: Holmgrens Truck Motor, prisutdelare: Henrik Ölvebo

GEE-stipendiet_Foto_Imega-promotion

GEE stipendiet – Susanne Köhler och Jonas Gustavsson

”Varje ort har sina eldsjälar. Det handlar företagsamma människor som är engagerade och framgångsrika inom sitt verksamhetsområde. Människor som vill tillföra, människor som vill ge. Vinnarna har tillsammans lyckats skapa framgång genom att frikostigt dela på erfarenheterna mellan det privata och kommunala och därigenom utvecklat en riktig succé. Dessa två är goda förebilder för Gällivares Engagerade Entreprenörer och därför värdiga vinnare av GEE-stipendiet.”

Pristagare: Susanne Köhler och Jonas Gustavsson, prisutdelare: Sven-Eric Svensson

Boliden-prisetFoto_Imega-promotion

Boliden-priset – Gällivare civila fjällräddarförening

”Årets bolidenpristagare tillhandahåller en resurs som vi hoppas att vi inte behöver nyttja. För många som bor i denna del av vårt land är fjällen och naturen en viktig del av fritiden, och kanske en avgörande anledning till att väljer att bo och verka här.
När det oförutsedda händer och förhållandena är svåra så är det en trygghet för oss att det finns frivilliga som är beredda att hjälpa och rycka ut”

Pristagare: Gällivare civila fjällräddarförening, prisutdelare: Per Landström

Sofia_Mattssons_stipendie_Foto_Imega-promotion

Sofia Mattssons stipendie – Olivia Köhler Gällivare SK Friidrott

”Med detta stipendium vill jag uppmuntra idrottare att satsa på sin dröm. Vägen dit kan vara lång, särskilt för någon bosatt högt upp i norra Sverige som satsar på en sommaridrott. Trots det har denna person, genom stor viljestyrka och målmedvetenhet, flera gånger visat att det många trodde var omöjligt faktiskt är möjligt. Jag vill därför bidra till att denna person kommer ett steg närmare sina drömmars mål.”

Pristagare: Olivia Köhler Gällivare SK Friidrott, priset togs emot av Matilda Backman och Alma Oskarsson, då Olivia inte kunde närvara, prisutdelare: Sofia Mattsson

Idrottsstipendium_ungdom_Foto_Imega-promotion

Idrottsstipendie Ungdom – Olivia Köhler Gällivare SK Friidrott

”Hon har kämpat mot högre mål i sin idrottsutövning, trots de begränsade möjligheter som vår landsända har för friidrott. Med sin glädje, ödmjukhet och ett engagemang utöver det vanliga har hon spridit glädje och kunskap inom hela friidrottssektionen i Gällivare Sportklubb.Hon har inspirerat många barn och medtävlare runtom tävlingsbanorna i Norr- och Västerbotten. Hon är träningsflitig och har lyckats att kämpa sig upp till Sverigebästalistorna i flera grenar i sin åldersgrupp. Hon är en bra förebild för vår idrottsungdom i kommunen.”

Pristagare: Olivia Köhler, Gällivare SK Friidrott, priset togs emot av Matilda Backman och Alma Oskarsson, då Olivia inte kunde närvara,prisutdelare: Mats Pettersson, Gällivare kommun

Arets_Handlare__Foto_Imega-promotion

Årets Handlare – Stina Helin

”Årets Handlare har under lång tid, med mycket stor kunskap inom sitt område, visat på en positiv utveckling och bredd i en bransch med många aktörer på orten. Hon har även vågat etablera sig utanför kommunen, samt verkat för utvecklingen av Gällivares näringsliv.”

Pristagare: Stina Helin, prisutdelare: Mikael Isaksson

Sparbanken_Nord-priset_Foto_Imega-promotion

Sparbanken Nord-priset – Friluftsfrämjandet Gällivare

”Sparbanken Nord vill uppmärksamma en aktiv förening som jobbar för att hjälpa människor att hitta ut i den friska luften. Föreningen har ett 60-tal aktiva som jobbar ideellt och oerhört engagerat med att bland annat underhålla friluftslivets infrastruktur i Gällivare. De ser till att bland annat Dundrets topp, Dalstugan, isbanan och fjälleder håller högsta klass. De erbjuder också fjällturer och härliga naturupplevelser för både stora och små. Tack vare deras engagemang är Åke på Toppen och Dundret Runt varumärken som lyser starkare än någonsin.”

Pristagare: Friluftsfrämjandet Gällivare, priset mottogs av Kjell Henriksson och Barbro Juuso, prisutdelare: Hans Heikki

Norrbottens_Media-priset_Foto_Imega-promotion

Norrbottens Media-priset – Sofia Mattsson

”Vår pristagare är en förebild för alla de som vill och vågar. Genom att gå sin egen väg och satsa stenhårt mot sitt mål har hon visat att drömmar, målmedvetenhet och engagemang kan förvandlas till guld.”

Pristagare: Sofia Mattsson, prisutdelare: Mats Ehnbom

LKAB-priset__Foto_Imega-promotion

LKAB-priset – Viktor Eriksson, Capris Catering

”Vår vinnare delar våra värderingar; engagemang, nytänkande och ansvar. Det han levererar är njutning, näring och en fröjd för ögat, alltid just-in-time. Med uppfinningsrikedom och kreativitet har han också visat att skolmat kan vara både god och näringsrik.”

Pristagare: Viktor Eriksson, Capris Catering, prisutdelare: Magnus Arnkvist

Idrottsstipendium_ledare_Foto_Imega-promotion

Idrottsstipendie ledare – Knut Henriksson Malmbergets AIF Fotboll

”Hans mångåriga ledargärning präglas av stort engagemang och kunnande. Han har med stor framgång integrerat ensamkommande flyktingbarn i laget, som under hans ledning gjort stora framsteg.En viktig del i hans ledarskap är att prata om värdegrund.”

Pristagare: Knut Henriksson Malmbergets AIF Fotboll, prisutdelare: Mats Pettersson, Gällivare kommun

Kulturstipendium_Foto_Imega-promotion

Kulturstipendium – Eva Ek Schaeffer

”Hon är en av landets och internationellt främsta textilkonstnärer. Född och uppvuxen i Gällivare. Med sin konst har hon gjort stor succé och hennes verk har inte bara prytt många utställningar utan kan också beskådas på många olika platser runt om i landet och världen.”

Pristagare: Eva Ek Schaeffer, prisutdelare: Kalle Taivalsaari, ordf Barn- utbildning och kulturnämnden

Arets_Foretagare_Foto_Imega-promotion

Årets företagare – Malin Lindqvist, Holmgrens Truck Motor

”Årets företagare 2016 är en person som genom att både tänka nytt i en traditionell bransch och att förvalta det som varit sett till att hjulen fortsätter snurra. Hon har tagit företaget till nästa steg, visar på goda resultat och att de är väl förberedda för framtida utmaningar.”

Pristagare:Malin Lindqvist, Holmgrens Truck Motor, prisutdelare: Mikael Lundman, ordförande Företagarna i Gällivare

Gala-vaerdinnor_Foto_Imega-promotion

 

Gästerna eskorterades av våra vackra, glada och duktiga värdinnor

The_Gala_Crew_2017_Foto_Imega-promotion

Här är några av alla de som jobbat med planering och genomförande av GällivareGalan 2017, Pia Nyberg Nilsson, imega promotion, Mats Hillblom, imega film, Kjell-Åke Johansson, Expandum, My Spets, konferencier, Jerker Johansson, Gällivare kommun, kulturen, Simon Lundmark, konferencier.

Vi säger tack för i år – vi ses på nästa Gällivaregala i februari 2018!

Några av kvällens alla glada gäster

Mingel_29Q1170  Mingel_29Q1142  Mingel_web_29Q1229  Mingel_29Q1199